top of page
Search

העור שלך לא על כימיקלים – הוא רוצה טבע!

לפעמים כל כך מרגש אותי כמה שאנחנו מחוברים לטבע. או לפחות כמה אנחנו צריכים אותו, כמה שאנחנו תלויים בו. אנחנו מזמן מעדיפים בלטות, מזגנים, מקררים, מצעים, מטבחים, מכונת כביסה, תמי 4.. קיצור תהליכים. אבל עדיין תמיד מחפשים אותו- את טבע. הרי בסופו של דבר השאיפה של כולם זה בית קרקע מוקף בצמחים, מתחת לשמיים חשופים, עם נהר זורם וציפורים (וk300, בלי גוקים כן ?)

אבל הכמיהה לשמים, הכמיהה לים, לרוח, לזרימה של מים, לאוצרות טבע כל כך גדולה, שתמיד שאני מדמיינת את גן העדן, המקום שכולו מלא נחת (שם בסוף), הוא מלא בעציצים ואני בתוך זה מרגישה נקייה.



אז מה זה בכלל טבעי ?

זו שאלה שמלווה אותי כל פעם שאני אוחזת בקבוק של קרם או סבון ורואה את המילה הזו מופיעה בגדול. הרי כולנו מוקפים במילים מפוצצות על תוויות – טבעי, אורגני, בר-קיימא, ידידותי לסביבה – אבל מה זה אומר?


כשאני מדברת על מוצרים טבעיים, אני מתכוונת לכל מה שמחובר לטבע, במובן הכי ראשוני ועמוק שלו. מרכיבים שמגיעים בתהליכים שונים מצמחים, מאדמות שונות, מפטריות, ממים. כמו מינרלים, שמנים צמחיים, חימרים, שמנים אתריים, אקסטרקטים ואפילו חומרים עדינים שמופקים מהחי (כמו שעוות דבורים), בלי לעבור עיבודים אגרסיביים שמורידים מהם את האנרגיה והאיכויות שלהם.



ומה זה חומר שאינו טבעי?

חומר שאינו טבעי הוא חומר שמקורו בתהליכים סינתטיים, כימיים או תעשייתיים, ולא מופק ישירות מהטבע. כימיקלים סינתטיים הם דוגמא לכך. כמו פרבנים, סולפטים, סיליקונים וצבעים מלאכותיים, הם רק כמה מהמרכיבים שנמצאים במוצרים שלא ממש מתהדרים בכובע של "טבעי". הם אמנם מוסיפים גוון, מרקם ואפילו עמידות למוצרים שלנו, אבל לפעמים במחיר הבריאות שלנו (נרחיב בהמשך).



למה נעדיף להשתמש בחומרים טבעיים?

העור שלנו הוא הרבה יותר ממה שאנחנו רואים עליו – הוא המגונן שלנו, הוא זה שמרגיש כל שינוי בסביבה, הוא שומר עלינו בכל יום. אז כשאנחנו שמים עליו מוצרים עם חומרים כימיים או סינטטיים, אפשר לחשוב שהוא לא ירגיש את זה, אבל הוא כן.


1. העור שלך זקוק ללחות – סולפטים לא עוזרים בזה

סולפטים (כמו SLS) הם חומרי ניקוי שמייצרים הרבה קצף, ונוהגים להוסיף אותם לסבונים ושמפואים. הם אומנם מייצרים תחושה מאוד יבשה ״ונקייה״ אבל הם לא ממש מתאימים לעור. הם מסלקים את השמנים הטבעיים של העור וגורמים לו לאבד את הלחות.

2. גירויים? כדאי להימנע מהם

כימיקלים כמו פרבנים, צבעים מלאכותיים ומרכיבים סינטטיים עלולים לגרום לעור להגיב באדמומויות ובדלקתיות. גם אם מדובר בגירוי קטן, הוא יכול להחמיר ולהפוך לדלקת או תחושת אי-נוחות.


3. העור צריך לנשום – סיליקונים לא עוזרים בזה

סיליקונים ושמנים מינרליים, אשר נמצאים לעיתים קרובות במוצרי קוסמטיקה, יוצרים שכבת ״הגנה״ על פני העור. שכבה זו מונעת מהעור לנשום כראוי ולתפקד בצורה טבעית, כלומר, היא חוסמת את הפעילות הטבעית של העור, כמו הזעה, חילוף חומרים, ואיזון השמנים שהוא מייצר.


4. הזדקנות העור – לא חייבים להאיץ את זה

חומרים כימיים עלולים להאט את תהליך ההתחדשות של העור, מה שיכול לגרום לו להיראות עייף ודהוי יותר. כל גירוי או דלקת משפיעים על העור ומזרזים את תהליך הזדקנותו, וזה בדיוק מה שלא רוצים.


5. הצטברות בגוף – כי החומרים לא נשארים רק על העור

כשחומרים כימיים כמו פרבנים (שהם משמרים סינתטיים) ופטרולאטים (שמנים מינרליים) חודרים לעור, הם לא נשארים רק על פני השטח – הם יכולים להיספג בגוף ולהיכנס למחזור הדם. זה יכול להוביל לכך שהם מצטברים בגוף עם הזמן, והצטברות כזו עלולה להזיק לבריאות בטווח הארוך. פרבנים נחשבים לחומרים "הורמונליים מפריעים", כלומר הם עלולים להחמיר או לשבש את המערכת ההורמונלית שלנו. בפרט, הם יכולים לחקות את ההורמונים הטבעיים בגוף (כמו אסטרוגן) ולהגביר או לעכב תגובות גופניות.


אז מה כדאי לעשות?

ההמלצה הפשוטה היא להימנע ממוצרים שמכילים חומרים סינטטיים ולקנות מוצרים עם מרכיבים טבעיים. חפשו תמציות צמחים, שמנים אורגניים, ולא כימיקלים מיותרים. תנו לעור שלכם את מה שהוא באמת צריך – חומרים טבעיים שעושים לו טוב.


העור שלנו לא אוהב את כל החומרים האלו, הוא פשוט רוצה את מה שהוא מכיר: חומרים טבעיים.




 
 
 

Comments


© 2023 by Liron Naziri.  Proudly created with Wix.com

  • Grey Facebook Icon
  • Instagram
bottom of page